lauantai 2. helmikuuta 2013

Ada & Iona

Coucou!

Esittelen teille Adan, Ionan rakkaan sisarpuolen ja parhaan ystävän. Ada on vain kaksi viikkoa Ionaa vanhempi, Ada on syntynyt 15.9.12. Ada ja Iona eivät voisi olla kauempana toisiaan niin ulkonäöltään kuin luonteeltaan...

Ulkonäkö: Adalla on luppakorvat, Ionalla pystykorvat. Adalla on lyhyt karva, Ionalla pitkä ja tuuhea. Musta ja valkoinen. Iso ja pieni. Aikamonta vastakohtaa keksii näistä kahdesta!


Iona ja Ada <3 ja me omistajat.



 Ada on luonteeltaan paljon rauhallisempi kuin Iona. Ionalla on aina enemmän energiaa ja Iona nukkuu vähemmän kuin Ada. Ada on perusolemukseeltaan tyyni ja rauhallinen koira, Iona innokas ja utelias. Vaikka Iona on hurjan energinen, niin silti se keskittyy tosi hyvin. Adakin keskittyy, mutta ei yhtä intensiivisesti kuin Iona. Ada on kömpelömpi, Iona on todella ketterä ja nopea liikkeissään. Onhan noilla se yli 10 kg painoeroa, Iona 4,7 kg ja Ada 15 kg.




Ada ahmii labbismaiseen tapaan ruuan aika nopeeta... Iona ottanu aika hyvi mallia Adasta, nimittäin ilmeisesti Iona pelkää et jos se ei syö tarpeeks nopeeta niin Ada vie sen ruuan. Tosin Iona puolustaa ruokaansa niin hyvin, ettei Ada uskalla tulla yrittää ottaa Ionan ruokaa vaan Ada tyytyy katselemaan kiltisti vierestä, kun Iona vielä syö :)





 Ada kun on labradorin noutaja ja jalostettu ihan eri tarkoituksiin kuin volpino italiano Iona... Ionahan on jalostettu toimimaan vahtikoirana ja nimenomaan entisaikaan vahtikoirien herättäjänä eli volpinojen tarkoitus oli tarkan kuulonsa ansiosta herättää samantien itse vahtikoirat hoitamaan homma, tämä tosiaan näkyy Ionassa kun reagoi heti kaikkiin ääniin. Ada taas noutaisi ja hakisi mitä vaan, se ei reagoi ollenkaan ääniin ja kaikki oudot jutut (kuten lapiot, moottorisaha, lintu...) on kiinnostavia juttuja, joita pitää mennä tutkiin innolla lähempää. Vastaavassa tilanteessa taas Iona haukkuu ja murahtelee eikä todellakaan tuu lähellä vaan sieltä kauempaa oikein korvat ja häntä luimussa vihasena murahtelee, kun taas Ada innokkaana heiluttelee häntää ja menee lähelle...







Iona on todella älykäs koira... Iona oppii todella nopeasti ja tajuaa vain muutamasta toistosta tempun juonen, Ionaa on siis älyttömän helppo kouluttaa kun on niin fiksu tyttö. Iona osaa itsestään korjata vaikkapa jalkoihin juuttuneen hihnan (ei tarvitse auttaa ollenkaan), mutta Ada ei, Iona osaa kiertää puut ja lampputolpat, Ada ei oikein tajua noita juttuja ja on hitaampi oppimaan. Iona myös käyttää välillä fiksuuttaan oveluuteen asti ja houkuttelee Adan pahantekoon :D Ada on sen verran yksinkertaisen lempeä, ettei se yleensä aloita tuhmien tekoa.






Ada on kooltaan niin paljon Ionaa isompi, että Adaa on vaikeampi ottaa syliin (ja aika raskasta). Iona rakastaa sylissä oloa, rapsuttelua ja huomiota.. Ada pärjää vähemmällä huomiolla. Iona tulee aina kärkkäästi väliin, jos vaan Adaa paijaa. Kun taas Ionaa huomioidaan niin Ada odottaa kiltisti vuoroaan.



Ada nukkuu yönsä yleensä kauempana kuin Iona, Ada nukkuu eteisessä ja kauempana olevassa pedissään... Iona nukkuu melkein aina lähellä sänkyä, jopa sängyn alla.  Iona heräilee yöllä joskus haukkumaan, Ada ei päästä ääntäkään (paitsi kuorsausta toisinaan).





Kaikista eroista huolimatta Iona ja Ada ovat maailman parhaimmat kaverukset ja sisarpuolet, kokevat ilmeisesti olevansa samaa laumaa... Todella suloinen pari ovatkin. Laitan pian videoita heidän leikeistään! :)






yhteistä herkkuluuta syömässä




Kuvat Adasta on ottanut Teemu :)

Bisous,
Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti