lauantai 1. joulukuuta 2012

Ihana, myrskyisä talvi

Coucou!

Talvi tuli sitten oikein myrskyisästi kertaheitolla Helsinkiin, en ole kyl moista lumimyrskyä aiemmin kokenut. Koiranomistajanhan tuntee tietenkin siitä, että säällä kuin säällä ulkoillaan ja niimpä mekin sitten eilen suunnattiin aamu-ulkoilulle reippain mielin. Tuuli oli niin kova, että huppukaan ei pysynyt päässä ja eteen ei juurikaan nähnyt, sillä niin paljon satoi lunta. Perjantaiaamuksi Mechelinkatu ja Väiskin puisto olivat hyvin autioita, ei mennyt paljoakaan autoja ja melkein kaikki harvat ohikulkijat olivat koiranulkoiluttajia :D Väinämöisenkatua jalkakäytävää ei oltu vielä ehditty aurata, mutta sitkeästi siinä hangessa etenin ensin Iona sylissä. Sitten Väiskin puistossa päästin Ionan tutustumaan kunnolla lumeen, mutta tyttöreppana oli sen verran peloissaan, ettei kauheasti uskaltanut lunta tutkia. Oli kyllä kova se tuulen ääni ja kun lunta vaan pyrytti, mietinkin et ollaampa me hulluja kun täällä puistossa vaan tälläkin ilmalla umpihangessa ulkoillaan. Toisaalta oli aika upee fiilis katsella sitä myrskyä vaan ja kuunnella tuulen ääntä ja lumen lentoa, siinä autioissa pimeässä puistossa yhdeksän aikaan aamulla. Eilen oli tosiaan koko päivän ihan pimeää sen myrskyn takia... Kannoin Ionan sitten kotiin, ettei tarvinnut pelätä muuttunutta maailmaa niin paljon.







Loppupäivän ulkoilut tehtiinkin sitten fiksummin ihan vain oman talon lähellä eli ei kauheasti liikuttu ulkona mihinkään vaan leikittiin sitten sisällä paljon :) Mä jouduin lähteen luennolle iltapäivällä. Oli pakko turvautua julkiseen liikenteeseen, sillä siinä säässä ei kyllä olis ollut mahdollista kävellä yliopistolle sitä parinkymmenen minuutin matkaa... No kaikki julkiset oli aika tukossa ja myöhässä, paitsi metro toimi hyvin onneks. Huomasin mun autonkin hautautuneen kivasti aurausten alle, ei mitään toivoa olis ollut lähteä vielä illalla ratsastamaan niin kuin olisi ollut tarkoitus. Ja en olis uskaltanut edes ajaa tuolla kelillä minnekkään!

Soitin Santulle ja Marille ja päätettiinkin pitää pitsailta mun luona :) Pitsat leivottua ja syötyä mentiin sitten pubiin yhdelle ja pelaamaan lautapeliä. Kiiski oli kuitenkin melkoisen täynnä ja siel oli aika kova puheensorina, joten mentiin sen sijaan Janoiseen Loheen Topeliuksenkadulle Töölön sydämeen. Suosittelen lämpimästi paikkaa koiran kanssa pubeileville, siellä oli tosi rauhallista vaikka olikin perjantai-ilta :) Iona hurmasi taas henkilökunnan ja sai oman juomakupin. Mutta suurimman osan ajasta Iona nukkui sikeästi laukussaan, se ei ollut moksiskaan ympäristöstä.




Tänään onkin ollut upea keli, ihan täystalvi ja niin valoisaa, eikä yhtään kylmä. Iona on nauttinut tosi paljon ulkoilusta ja tykkää hyppiä lumessa ja tunkea päätään kinoksiin :) Vilkkukaulapannasta loppui patterit, pitääkin mennä heti tänään vaihtamaan uudet, sillä Iona sulautuu vähä liiankin hyvin lumiseen maisemaan :)






Mun paras kaveri Jupi on tulossa viiden aikaan Helsinkiin mun luokse kylään maanantaihin asti ja näkee Ionan ekaa kertaa :) Suunnitelmissa olis ainaki tehdä vähän jouluostoksia huomenna tai maanantaina, ja tietenkin leikkiä ja ulkoilla Ionan kanssa :)


Bon week-end!
Mimi

1 kommentti: