lauantai 17. marraskuuta 2012

Hihnakävelyn alkeita ja kaupungilla seikkailua

Salut!

Iona ei kauheasti tykkää hihnasta ja pannasta, tyttö vain istuu paikallaan eikä suostu liikkumaan kuin pitkän houkuttelun jälkeen. Kuitenkin kun tytön saa liikkeelle niin sitten kävely alkaa sujua hyvin ja olen palkinnut tiheästi tästä. Ilman hihnaa tyttö kävelee kuin unelma, olen opettanut seuraamaan ja Iona osaa sen tosi hyvin. Kävelee ihan mun vieressä tai muutaman askeleen musta jäljessä eikä poistu metriä kauemmaksi ilman lupaa.

Mun veli kuvasi pienen pätkän meidän hihnakävelyä tältä viikolta, mielestäni meni kyllä tosi hienosti siihen nähden, että ei oltu montaa päivää ehditty harjoittelemaan edes. Ohittamista reenataan edelleen, mutta sekin alkaa sujua tehokkaan seuraa-käskyn avulla. Seuraa-käskyä ollaan harjoiteltu myös jo häiriöidenkin aikana; Antti on yrittänyt lelulla häiritä. Iona on suoritunut kaikista harjoituksista erinomaisesti ja ei lähde lelun perään, vaikka Antti yrittäisi käskeä ja houkutella. On tosi hyvä, että tyttöö katsoo aina mua ensin ja odottaa mahdollista lupaa, jos en reagoi mitenkään niin istuu vaan siinä mun edessä ja katsoo mua :) Hassua, että riittää vain kuin sanon Ionan nimen ilman mitään käskyä, niin tyttö kääntyy salamana mua kohti ja odottaa et mitä pitää tehdä, vaikka olisi sillä hetkellä vaikka mitä mielenkiintoista. En oo kyllä noin tottelevaista pentua ikinä nähnyt! Ihanaa, kun Iona on niin luottavainen ja tottelevainen :)




Toinen video on meidän myöhäiseltä iltakävelyltä (yöaikaan) Kruununhaasta (vaikka onkin hiekkalaatikko niin ei ole lasten leikkipuistosta).




Iona on nukkunut hyvin ja viime yönä oikein superhyvin. Viime yönä nukuttiin nimittäin 7 tuntia putkeen! Muinakin öinä Iona on nukkunut melkein koko yön, mutta heräillyt välillä juomaan ja pissalle/kakalle, ollut kuitenkin ihan hiljaa :) Oikein superpentu kyllä, kun niin hienosti on kaikki mennyt!


Tänään oltiin Ionan kanssa kaupungilla vähäsen. Iona matkusti kolmatta kertaa sporassa, ja jälleen kerran nukkui matkan! Tyttö nukkuu missä vaan, jos on väsynyt. Erityisesti Iona nukkuu laukussa matkustaessaan, aina kun sinne laitan niin tyttö käyttää sen ajan lepoon. Mentiin Stockmannille, mutta ennen sitä ajattelin, että koitetaan jos Ionalla tulisi pissa. Käveltiin Aleksilla lauantain ihmisvilinän keskellä... Iona tuli hienosti hihnassa ja mentiin ihan sitä reunaa, kauppojen vierustaa, siinä oli rauhallisempaa. Iona pärjäsi niin upeasti, mutta oli kyllä kuin joku megaluokan julkkis. Koko ajan ihmiset pysähty vaa ja pyys, että saako ottaa kuvia ja saako silittää, varmaa 60 ihmistä yhteensä siinä pienen matkan aikana! Tosi monet oli just lapsiperheitä, jotka oikee parkkeeras vaununsa ja ihaili Ionaa sitte... Iona oli kyllä tosi reipas, se nautti silityksistä eikä pelännyt yhtään ihme kyllä! Kun sitten mentiin Stokkalle sisään niin laitoin Ionan laukkuun ja sinnehän tyttö nukahtikin heti. Iona tunki päänsä laukun sisään piiloon ja niimpä saatiin olla rauhassa! Iona nukkui tosi sikeästi, joten mentiin tekemään pikaisesti ruokaostoksetkin. Kukaan ei varmaan huomannut laukussa nukkuvaa Ionaa (onneksi)...Tyttö heräsi sitten sopivasti juuri, kun astuttiin ulko-ovista ulos, miten täydellinen ajoitus :) Ionan nukkuessa laukussa ollaan käyty myös apteekissa, Alkossa ja ärrällä, ei niinkun mihinkään ääneen herää kun nukkuu niin sikeästi :)


Pitääkin muistaa maanantaina varata Ionalle aika rokotukseen ja hommata matolääkkeet. Aika Ionan kanssa menee hurjan nopeesti, huomenna tulee viikko täyteen siitä, kun haettiin Iona <3 Tuntuu, kuin Iona ois ollut aina tässä, vaikea kuvitella elämää enää ilman Ionaa...

Bisous,
Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti