sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Vakuutuksia ja pentukursseja

Salut!

Havahduin tässä pari päivää sitten, että pentukurssi pitää varata. Olin tietenkin liian myöhään liikkeellä, sillä ainakin Helsingin Seudun Kennelpiirin kursseille on useamman kuukauden jono. Mun mielestä pentukurssille on hyvä mennä ajoissa pennun ollessa ihan pieni, että pentu sosiaalistuu muihin koiriin ja että opitaan heti käytännön elämää helpottavia juttuja. Antaa varmasti itsellekin varmuutta kouluttajana, onhan kyseessä kuitenkin mun eka oma koira. Nuo Kennelpiirin kurssit kannattaisi siis varata 4 kuukautta etukäteen ja tällöin selviää halvalla, sillä kurssin hinta (4krt) on vain 30€. Tutkin sitten koirakoulujen kurssitarjontaa ja päädyin varamaan pentukurssin Heiluvasta Hännästä. Viiden kerrran kurssi + koulutusluento maksaa 100€. Siellä ryhmät ovat pieniä, max. 5 koiraa ja mulle on suositeltu tota paikkaa, siksi päädyin sitten tuohon vaihtoehtoon. Innostuin varaamaan myös paikan Ilotulitekurssille tuonne samaan paikkaan. Mietin, kun Iona on ihan pikkuinen kun uusi vuosi tulee ja varmaan pelästyy sitä kauheaa pauketta... Tuolla ilotulitekurssilla ehdollistetaan koiralle mukavaksi kaikki kovat äänet, kuten rakettien pamaukset ja ukkonen. Ei tule sitten traumaattista ensimmäistä uutta vuotta! :) Ensi vuoden puolella pentukurssin jälkeen ajattelin jatkaa Kokeile koiralajeja-kurssille, koska olis tosi hauskaa päästä kokeilemaan kaikkia eri lajeja ja sen perusteella valita sitten itselle ja koiralle se mieluisin harrastus jatkoa varten :) Onko teillä kokemuksia pentu- ja muista kursseista? Mihin kannattaa mennä ja minne ei? :)

Iona täytti perjantaina 6 viikkoa ja täten oli kyllin vanha saamaan vakuutuksen. Vertailin Tapiolaa ja Pohjolaa. Pohjolassa eläinvakuutukseen on pakko ottaa sekä hoitokulu- että henkivakuutus ja hintaa sille olisi tullut n.175€. Niillä oma vastuu on 25 %, kuitenkin vähintään 70€ ja Tapiolassa 60€ + 25 % kuluista. Tapiola on siis kalliimpi, mutta niillä voi itse valita, ottaako henkivakuutuksenkin. Tapiola on ainoo, joka tarjoo sen vakuutuksen koiran koko eliniäks (vrt. Pohjola 10 ikävuoteen asti), joten ehkä se oli isoin syy valita Tapiola. Plus se, että Tapiola suoravelottaa eläinlääkäriltä sen omavastuun ulkopuolelle jäävän summan niin ei tarvitse itse täytellä korvaushakemuksia, kun se korvaus vähennetään heti maksettaessa laskua. Tajusin just, että unohdin kokonaan ottaa sen vastuuvakuutuksen eli vakuutuksen sille, että jos koira tuhoaa jonkun toisen omaisuutta. Jos Iona vaikka jyrsisi poikaystävän tai kaverin kalliin sohvan, niin vakuutus korvaisi sen. Ihan kätevää, koska Ionan kanssa tullaan viettämään paljon aikaa muissakin kuin omassa kodissa!

Oon onneks tosi hyvin saanut aikataulut järjestymään Ionaa varten. Iona tulee tasan viikon päästä! Harmi, kun pennun tulo ei ajoitu minkään loman ajalle. Onneksi kuitenkin mulla on kuukauden joululoma, siihen ei ole hirveän pitkä aika. Ionan tultua aion pitää puolittain "omaa" lomaa koulusta ekan viikon ja Iona tulee töihin mukaan. Ainakin mun veli ja sen tyttöystävä sekä Saara ja Antti on lupautuneet auttamaan alussa, saan viedä Ionaa heille hoitoon tai he tulevat mun kotiin hoitamaan Ionaa. Kaikki näyttää siis toimivan aikataulullisesti hyvin :) Mua on varoteltu tosi paljon siitä, miten paljon pentu vie aikaa ja jotkut ihmetelleet, että miten ihmeessä aion yksin selvitä tuosta rankasta alkuvaiheesta. Vaikka yksin koiran otankin niin ei se tarkoita, että olen koiran kanssa yksin <3 Ystävien  ja perheen tuki on tärkeää! :) Mua jännittää aika paljon Ionan tulo, onhan kyseessä kuitenkin valtava elämänmuutos ja on kyllä sellainen samanlainen fiilis kuin jos olisi esikoinen tulossa.

Bisous,
Mimi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti