lauantai 17. marraskuuta 2012

Koulutusoppeja ja Ionan uusia tapoja

Coucou!

Ionan kanssa on mennyt tosi hyvin ja itsekin oon saanut hyvää varmuutta kouluttajana, Iona oppii niin nopeasti! Tyttö osaa nyt jo istua (mutta ei häiriöiden kanssa ole vielä reenattu) ja luoksetuloa ollaan harjoiteltu paljon eri tilanteissa, sisällä ja ulkona. Olin juuri äsken Heiluvan Hännän Koulutuksen perusteet-luennolla. Se oli kyllä todella hyödyllinen ja mielenkiintoinen, siellä näytettiin paljon videoita muidenkin eläimien koulutuksesta, kuten kanojen, kissojen ja jopa kultakalojen tempuista! Sieltä sai todella paljon konkreettisia vinkkejä koulutukseen ja tuli myös uuttakin asiaa, vaikka oonkin koirakirjoja paljon lukenut.

Tässä muutamia loistavia videoita, mitä kaikkea eri eläimiä voi kouluttaa tekemään! On kyllä inspiroivaa katseltavaa :)







Antti oli mun koiraluennon ajan Ionan kanssa ja heillä ollut tosi mukavaa... Eilen Iona oli Saaralla hoidossa Saaran kotona mun ratsastuksen ajan, ja heilläkin meni kaikki ihan putkeen! Iona on hienosti nyt pissannut ja kakannut ulos melkein pääsääntöisesti, kunhan sitä vain jaksaa viedä tosi usein. Pissaa tulee usein niin ihan joka reissulle ei olla keretty ulos asti, varsinkin se aamun eka pissa on tosi vaikee ehtii viemään ulos kun pitäis pomppaa suoraan sängystä ylös ja samantien ulos (mikä on vaikeaa tehdä näin marraskuussa).

Iona täytti 8 viikkoa eilen! Tyttö on huomattavasti vilkastunut tässä viikon aikana, mutta on silti rauhallinen perusluonteeltaan. Energiaa kuitenkin tuntuu olevan enemmän. Tyttö on kuitenkin oppinut nyt haukkumaan ja murisemaan ja aionkin keskittää kaiken energian ulkona onnistuneiden ohituksien reenaamiseen, kun nyt tyttö haukkuu ja murisee joka toista ohikulkijaa ja kaikkia toisia koiria. Blokkaan ensimmäisenä kohteen Ionan näköpiiristä ja yritän keksiä jotain muuta tekemistä Ionalle, että saisi huomion pois haukuttavasta kohteesta. Tämä toimii vaan jos, ehdin huomaan tällaisen mahdollisen haukkukohteen ennen Ionaa. Jos myöhästyn niin sitten on liian myöhäistä.

Tässä pikkuvideopätkä, joka on Santun kuvaama ja Mari toimii leikittäjänä. He olivat hoitamassa Ionaa mun luona torstai-illan, ja Iona oli kuulemma saanut äkillisen energiapuuskan ja tässä siitä ote :)



Lisää videoita tulossa pian, jo tänään! :) Nyt lähdemme kaupungille kiertelemään, tänään on Ravintola-päivä. Iona tulee tietenkin mukaan <3

Bisous et bon week-end!
Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti