tiistai 13. marraskuuta 2012

Laatuaikaa Ionan kanssa

Salut!

Tähän mennessä ollut jo ihan mahtava päivä! Ionan arkuus vähenee ja tyttö rohkaistunut tosi paljon, nyt jo itse tutkiskeli ulkona lähiympäristöä. Meidän talon edessä on miniomenapuita ja Iona innostui hirveesti niistä pikkuomenista maassa. Pissa ja kakkakin tullut ulkona eli sisäsiisteyskasvatus päässyt vauhtiin! Pikkuinen pelästyi omaa peilikuvaansa ulkona (lasiovista heijastui). Aina kun menee joku ohikulkija tai kuuluu outo ääni, niin Iona istuu vaan ja katselee pitkään. Tyttö tykkää tarkkailla tilanteita rauhassa ensiksi.




Menimme postista hakemaan Chrisin Jenkeistä lähettämät kantolaukut ym. tavarat Ionalle. Mun lähiposti sattuu valitettavasti olemaan Suomen pääposti, jossa on aina hirveät jonot ja paljon porukkaa. Iona matkusti osan matkasta sinne mun sylissä ja oli tosi rauhallisena. Siinä kun odoteltiin omaa vuoroa niin tyttö istui nätisti mun sylissä eikä pelännyt yhtään. Postin ovissa oli muuten tarra, että koirat kielletty... No eipä tainnut ketään haitata, kun asiakkaat vaa ihasteli Ionaa ja sitten kun meidän vuoro tuli, niin se postivirkailijamies oli aivan haltioissaan Ionasta! Avasin ne paketit siellä postissa ja otin samantien laukut olalle. Iona pääsi heti testaamaan toista laukkua ja kovin tuntui viihtyvän siellä turvassa. Puolimatkassa otin Ionan pois laukusta ja tyttö käveli ihan innoissaan itse. Mihin yhtäkkiä oli kadonnut se arkuus, ihan eri Iona oli. Iona ei pelännyt enää yhtään kävellä itse alaovesta sisään rappuun, vaikka eilen ei meinannut millään uskaltaa. Hissistäkin Iona tuntuu nyt yhtäkkiä pitävän. Tässä talossa on sellainen vanhanaikainen hissi, josta näkee koko ajan ulos kun kerrokset vaihtuu. Hississä on myös penkki! Sisäsiisteyskasvatuskin on alkanut hyvin, vaikka eka jännitin vähän, että miten oikein toimii ulos nopeasti 5.kerroksesta ja kun ihan vieressä ulkona ei oo mitään vihreää plänttiä. Meidän talon sisäpihakin on pelkkää ankeaa parkkipaikkaa. Iona tottuukin heti alusta pissaamaan ja kakkaamaan asfaltille.





Nyt on kyllä ollut ihanaa, kun on saanut pitää nää pari päivää ihan vapaata Ionan kanssa. Tuntunut ihan lomalta ja ollut todella rentouttavaa, kun ei ole ollut mitään aikatauluja. Mä oon tottunut aika kiireiseen elämänrytmiin ja Ionan tultua tämä rytmi muuttuu aika erilaiseksi. Haluaisin viettää vaan kaiken ajan Ionan kanssa, mutta tottakai sitä pitää muutakin tehdä :) Torstai- ja perjantai-illan joudun viettämään erossa Ionasta, mutta Ionalle on tiedossa jo hoitokaverit. Tänään aion mennä käymään kaupassa, joten Iona joutuu oleen ensimmäistä kertaa yksin.



Tuo vaaleanpunainen peti saapui muuten eilen suoraan kotiovelle Zooplussalta :)

Nyt lähdemme taas vähän ulkoilemaan.

Bisous,
Mimi

2 kommenttia:

  1. Ihan käsittämättömän suloinen pallero!!! Mulla on aiemmin ollut samojedinkoiria ja ovat kyllä tosi saman näköisiä pentuna, mut vaan vähän isompia. Mukavia päiviä pennun kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! :) Tosi moni onkin kysynyt lenkillä, että onko tuo samojedi! :) Varmaa pitää joskus hankkii sitte sellane Ionalle kaveriks ku on isompi koti :D

    VastaaPoista