torstai 22. marraskuuta 2012

Ulkoilua

Coucou!


Iona on yhtäkkiä innostunut kunnolla ulkoilusta! Aiemminhan tämä tyttö halusi vain istua paikallaan pitkään ja oli pitkän houkuttelun tulosta, että sai tytön liikkumaan. Nytkin Iona tykkää hetken hieman katsella ympärilleen ja olla, mutta kun lähtee liikkeelle niin on ollut hurjan innossaaan ja iloinen! Iona tykkää juostakin välillä ja tutkailla mielenkiintoisia hajuja. Lehdet on tytön ehdoton lempparijuttu, etenkin jos tuuli niitä hiukan lennättää, mutta lehtikasatkin on hauskoja. Ja jostain hassusta syystä tyttö tykkää hirveesti kävellä asfaltilla (todellinen citykoira :D). Tänään oltiin Eiran ja Rexin kanssa kävelyllä. Iona tykkää Rexistä valtavan paljon, kun meen töihin nii ne leikkii hetken aikaa. Sitten Rexi (!) väsyy ja menee makuulle huilaamaan, niin Iona innoissaa pomppii Rexin naaman edessä ja näykkii sitä korvista, Rexi vaa huilaa siin vaik toinen pyörii siin vaa :) Sitten Iona ja Rexi nukkuvat pari tuntia, kun minä ja Eira työskennellään ja sen jälkeen menemme lenkille koirien kanssa. Iona pysyttelee koko ajan ihan Rexin jäljessä ja pitää välil oikein varoo, ettei Rexin pissaa osu Ionaa ku tyttö menee nii lähelle koko ajan :D Rexi on sille ku isoveli. Iona kulkee osan lenkistä sylissä tai kantolaukussa, koska ei saa vielä tehdä mitään pitkiä lenkkejä.





Veikkaan, että eka viikko Ionalla meni vähän sopeutumiseen ja uuteen ympäristöön tottumiseen. Nyt kun Iona ei enää pelkää kaikkea, niin on tullut tytön luonne kunnolla esiin ja se mistä, tyttö pitää! Ekan viikon aikana kaikki oli niin uutta, pelottavaa ja jännittävää, että se vei varmasti energiaa kaikelta muulta. Nyt Iona kuitenkin nauttii ulkonaolosta tosi paljon, mikä on ihana juttu :)

Eilen Jossukin näki Ionan ekaa kertaa. Jossulla on 2v kääpiösnautseri Lenni, joka ei pahemmin Ionasta välittänyt tai ottanut siihen oikein kontaktia, ihmetteli et mikä ihmeen pentu tuo on :) Mutta Iona sen sijaan tuntui ihailevan kamalasti Lenniä ja halusi vaa mennä sen perässä koko ajan ja yritti saada Lenniä leikkimään kanssaan. Jossu opiskelee eläinlääkäriksi ja kätevästi tarkisti samalla Ionan hampaat ja purennan kun pyysin :) Jossu on Tampereella töissä yhdellä eläinlääkäriasemalla ollut jo monta vuotta. Mun ystävän Satun sisko on myös eläinlääkäri, täällä Helsingissä, että hyvä kun ainakin kaksi mahdollisuutta sit keille mennä ottaan rokotuksia ym. :)

Videoin Ionaa vähän eilen ulkona. Tyttö tykkää niin kamalasti kaikista oksista, kukkien varsista ja pensaista. Viihtyy tutkailemassa niitä välillä pitkänkin aikaa. Mitähän meidän talon omenapuut tykkää, kun Iona on niitten oksia ehtinyt jo pureskella... :D Viereiseen taloon oli just laitettu sellaset verkot esteeks, ettei koirat tai kukaan muukaan pääse niiden kimppuun :)



Bisous!
Mimi




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti