perjantai 2. marraskuuta 2012

Tarvikkeet pentua varten

Salut!

Kaikenmoista tarviketta on jo tullut Ionaa varten hommattua, ajattelinkin tässä esitellä ne ja samalla itsekin yrittää miettiä, mitä vielä puuttuu. Reilu viikko enää Ionan kotiintuloon, joten mikäs sen parempi tapa odottaa pentua kotiin kuin hommailla tarvikkeet etukäteen. Haluaisin kovasti, että kaikki olisi viimeisen päälle valmiina etukäteen. Vähentää stressiäkin, kun ei tarvitse sitten juosta hakemassa puuttuvia tavaroita pennun tultua taloon. Oonkin noita tavaroita hankkinut vähän sieltä sun täältä: erityisen hyväksi sivustoksi havaitsin Zooplussan, jossa hinnat on todella edulliset verrattuna pikkuisiin lemmikkikauppoihin ja toimitus on tosi nopea. Ostajat ja käyttäjät saavat kätevästi lisättyä arvioita tilaamistaan tuotteista ja lisätä omia kuvia tuotteista. Se helpottaa hyvin oikeiden tuotteiden valintaa, kun pääsee lukemaan noita arvioita :) Tänään kävin ostamassa leluja ym. 4Pets-myymälästä Mannerheimintieltä, mutta siellä oli kalliit hinnat ja nuivahko palvelu. Faunattaressa ja Mustissa&Mirrissäkin on tullut pyörittyä, mutta en ole erityisen ihastunut niidenkään valikoimiin. Sen sijaan Kruununhaan eläintarvikkeessa palvelu on ollut joka kerta erittäin ystävällistä ja mielestäni on siksi paras liike, myös hyvä valikoima huolimatta liikkeen pienestä koosta. Aika kauan metsästin eri kaupoista ja nettisivuilta Clipperin kuljetusboksia, kunnes se vihdoin löytyi Tassuparilta. Heillä on hyvä nettikauppa ja itse liike sijaitsee Ylöjärvellä. Onneksi iskä meni hakemaan Clipperin sieltä paikan päältä, niin ei tarvinnut maksaa postikuluja :) Esittelen myöhemmin Jenkeistä tilaamani jutut ja Clipperin kuvien kera!

Ensimmäisen koiratarvikkeen hankin jo kesällä ennen kuin koko koirasta oli tietoakaan vielä. Löysin vaan maailman suloisimman lelun Kruununhaan eläintarvikkeesta, ei voinut vastustaa kiusausta ostaa sitä. Söpöin aktivointilelu ikinä, kun puunkolosta pitää kaivaa esiin pikkuoravia. Puunkolon voi myös täyttää nameillakin vaihtelun vuoksi :)

orava-aktivointilelu


 Muita leluja, joita oon hankkinut: pennun puruluu (tietenkin pinkkinä), vinkupalloja ja vinkuva pupu, jonka täyte on rahisevaa paperia.

Ionan leluja




 Aktivointileluja on tullut hankittua useampia. Pidän niitä tärkeinä, koska niiden avulla pentu viihtyy helpommin yksin. Kun joutuu jättämään pentua yksin, niin kivempi itsekin lähteä kun tietää pennulle jäävän jotain hauskaa tekemistä siksi aikaa.

namipallo ja kongi


Luusta tehty laatikko, jonka sisälle piilotetaan nameja.

 Zooplussalta löysin myös edullisen aktivointipelin, jossa on kaksi eri peliä samassa. Katselin samantyylisten aktivointipelien hintaa eri paikoissa ja hinnat kipusivat jopa yli 50 euroon. Tästä Doggy Brain Train 2in1-pelistä maksoin vain 14,90€. Ideana toisessa pelissä on piilottaa nameja "hattujen" alle ja koiran tehtävänä sitten saada hatut nostettua namit saadakseen. Rexillä (hoitokoirallani) ei mennyt varmaan minuuttiakaan saada namit syötyä, saa nähdä mitä Iona tykkää tästä pelistä. Rexin perheeltä oonkin saanut paljon ideoita, mitä tarvikkeita hommata, kun heidän kotonaan olen päässyt käytännössä näkemään Rexin leikkimässä :) Toisella puolen peliä pitää siirrellä tassulla tai kuonolla liukuvia puuosia saadakseen piilossa olevat herkut. Tuo on jo haastavampi :)




Peti vielä puuttuu, mutta Hulluilta päiviltä löytyi ihanan pehmeä lemmikkihuopa. Se on kätevä ottaa mukaan kun Ionan kanssa reissataan ja yövytään muualla :)


iskältä saatu koirapyyhe

Myös koiran ensiapupakkaus on tärkeä olla jemmassa jossakin, toivottavasti sitä ei vaan koskaan tarvitse käyttää! Koirien hätäensiapukursseja järjestää muuten ainakin Medicanine. Kursseja pitävät eläinlääketieteen opiskelijat ja kurssista saa ihan todistuksenkin. Mietin kun oon EA1 (Ensiapukurssi 1) suorittanut ja pian suoritan EA2, niin täytyyhän mun tuo koirienkin kurssi käydä!


harja 

Kaikenmoista on siis tullut hommattua, nyt vielä odottelen postista kantolaukkuja Kaliforniasta ja petiä Zooplussalta :) Koirakirppis- sivustolta tuli tilattua jotain melko turhaakin, mutta kun tosi edullisesti sain niin sallittakoon se :) Nimittäin tilasin Ionalle kaksi vaatetta, ne ovat ihan uusia vaikka ovatkin nettikirppikseltä. Haluan totuttaa heti pennusta käyttämään jotakin vaatetta, jotta ei sitten isona säikähtäisi kun yhtäkkiä laittaa vaikkapa sadetakin päälle. En siis halua koirani kulkevan vaatteissa vaan ainoastaan totuttaa niiden käyttöön jo pentuna, jotta sitten voi joskus pukea hyödyllisiin vaatteisiin, kuten sadetakkiin. Sitä paitsi, -30 asteen pakkasella tuo tilaamani toppatakki ei ole varmaan yhtään liioiteltu :) Nuo vaatteet on tosi pientä kokoa, että menevät Ionalle ihan nyt pentuna vaan, sitten myyn ne eteenpäin.



Mitäköhän multa puuttuu? Mitä en ole tullut ollenkaan ajatelleeksi? :) Tuleeko teille mieleen, mitä vielä pitäisi pedin lisäksi hankkia? Kasvattaja on koonnut pentupaketin Ionan mukaan, siihen sisältyy ainakin kaulapanta, hihna, näyttelyremmi, vetolelu ja penturuokaa. Kasvattaja näyttikin hankkimiaan kaulapantaa ja hihnaa, ne olivat todella söpöt, vadelman väriset! :) Ai niin kynsileikkurikin puuttuu vielä, pitää muistaa sekin ostaa vielä.

Seuraavaksi laitan kämppäni valmiiksi Ionaa varten. Teen suursiivouksen ja piilotan/peitän johdot. Esittelen pian tulevassa päivityksessä koirakirjat, jotka oon lukenut. Varasin myös pentukurssin jo ja huomenna kun Iona on 42 päivää vanha niin pystyy ottamaan vakuutuksen, siitäkin tarkemmin myös pian! :)

Bisous,
Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti