tiistai 13. marraskuuta 2012

Ionan päivän aikana oppimat asiat

Coucou!

Ihan uskomatonta, mutta Iona on oppinut tänään vaikka mitä, vain yhdessä päivässä! Huimin asia oli, kun Iona nyt illalla ihan itse pyysi päästä ulos. Iona juoksi ovelle ja selkeästi viestitti, että nyt on kiire. Tajusin, että sillähän on kakkahätä (on niin hienosti oppinut jo ulos kakkaan) ja niin sillä olikin, se kakkas samantien kun päästiin tuonne alas talon eteen :) Oon niin ylpeä tytöstäni. Pissa tulee vielä vähän minne sattuu, sitä harjoitellaan nyt sitten ahkerasti lisää...

Tänään Iona tottui myös hiustenkuivaajaan! Kasvattaja neuvoi mua totuttamaan Ionan kuivaamiseen, vaikka turkkia ei tarviikaan montaa kertaa vuodessa pestä. No hyvä tilaisuus tuli ihan vahingossa tänään, kun hammastahnaa tippui kylppärin lattialle ja Iona istui suoraan siihen päälle. Pesin sitten sen turkista pois ja kuivasin pyllyn hiustenkuivaajalla. Kyllä aluks pelotti :) Iona tottui myös tulostimeen, kun tulostelin tässä huomisia työjuttuja valmiiksi. Sekin oli Ionasta jännää... Ionan kanssa huomenna mennään ysiksi töihin, mulla on parin tunnin opetuskeikka ja Iona saanut luvan tulla mukaan (joka kerta onneks joka viikko, jee!) :) Torstainakin on toisia opetushommia ja niihinkin Iona saa tulla mukaan :)

Iona oppi olemaan myös pikkaisen aikaa yksin. Aiemmin Iona oli jo tottunut, että olen eri huoneessa kun olen vessassa tai kylppärissä. Nyt poistuin kotoa ekaa kertaa. Ensiksi tein pari kertaa niin, että puin päälle ja menin vain oven taakse ja kuuntelin. Sitten tulin takaisin muina miehinä ja palkitsin hetken päästä Ionan. Seuraavaksi menin viemään roskat hidastetusti. Ei kuulunut mitään ääniä kun lähdin, mutta kun palasin takaisin niin kuulin pientä uikutusta. Odotin, että hiljeni täysin ja palasin sisään, en huomioinut aluksi ollenkaan Ionaa kun tärkeää, ettei tee poistumisesta tai tulemisestaan mitään suurta numeroa, että se on ihan normaali juttu. Iona kuitenkin hyppi innoissaan ja oli sen oloinen, kuin olisin ollut useita tuntia ellen päiviä poissa! Niin iloinen ja riemukas vastaanotto oli.... Aika ihana tulla kotiin, kun toinen ottaa tolla tavalla vastaan. Oon aina tottunut tulemaan tyhjään kotiin niin osaa kyllä suuresti arvostaa tuollaista vastaanottoa <3

Tänään mun luona oli myös vieraita käymässä eikä tyttö säikähtänyt yhtään summeria tai ovikelloa. Ensiksi Saara, Heidi ja Manu tulivat. Iona oli tosi väsynyt päivästä ja nukkuikin vaan Manun jaloissa samantien yli tunnin. Iona virkistyi sitten, kun Santtu ja Marikin tulivat kylään. Ionalla oli tosi hauskaa kaikkien kanssa ja sai loistavaa leikkiseuraa :) Laitan kuvia pian :)

Koiran koulutuksesta oon kuullut sanottavan muuten, että koira ottaa kolme askelta eteenpäin ja kaksi taaksepäin oppiessaan uutta. Tuli vähän sellainen fiilis, kun mun muru justiinsa kakkasi tuohon viereeni lattialle :D Nyt on nukkumaanmeno aika ja huomenna harjoitellaan vanhaa ja opitaan taas paljon uutta! On tosi motivoivaa ja palkitsevaa itsellekin seurata aitiopaikalta Ionan oppimista ja kehitystä! Ja aina löytää itsessäkin parantamisen varaa kouluttajana, päivä kerrallaan kohti parempia tuloksia :)

Bisous et bonne nuit,
Mimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti